Dubbelglas / HR-glas

Dubbelglas of HR-glas is een dubbele beglazing.
De fijne techniek zorgt voor een optimale isolatie voor warmte en geluid.

Eigenschappen:
  • Hoge warmte isolatie waarde. Daardoor minder warmte verlies en dus minder stookkosten. Ook bij grote raamoppervlakken.
  • Meer confort doordat er geen koudezone is aan het raam. Daardoor is bij grotere leefruimtes geen extra verwarming nodig en wordt condensvorming tot een minimum beperkt.
  • Minder miliue belasting door minder gebruik van brandstof en door een lagere CO2 uitstoot
 

Gewoon dubbel glas

Bestaat uit twee glasplaten met hiertussen een ruimte van meestal 15 mm gevuld met droge lucht. Een metalen frame op de randen dient als afstandhouder tussen de glasplaten. Een kitrand houdt het geheel luchtdicht.
Gewoon dubbel glas isoleert dubbel zo goed als enkel glas.

HR glas

Dubbel glas met een coating. De coating reflecteert warmte waardoor een betere isolatiewaarde ontstaat. Dit glas is inmiddels vervangen door HR+ wat een verbeterde coating heeft.

HR+ glas

Opvolger van HR-glas. HR+ is, net als HR, gevuld met lucht en heeft een verbeterde coating welke meer warmte reflecteert.

HR++ glas

Naast een warmtereflecterende coating is dit type isolatieglas gevuld met edelgas in plaats van lucht. Dit gas, meestal Argon, isoleert beter dan lucht. HR++ isoleert zo goed dat het aan de buitenkant kan beslaan.

HR+++ glas

Driedubbel glas gevuld met edelgas. Dit type beglazing isoleert bijna net zo goed als een geisoleerde buitenmuur. Het is wel dikker (standaard 42 mm), zwaarder en natuurlijk duurder.

ZHR++

HR++ glas met aan de binnenzijde van de buitenruit een extra zonwerende coating. Houdt de warmte zomers beter buiten.